de senaste veckornas uppgifter + egna projekt.

cha. här kommer några bilder på vad jag har sysslat och pysslat med här de senaste veckorna. först var det tre veckors skulpturkurs och den här veckan började den två veckor långa färglärakursen. enjoy people in the air.

vi gjorde skulpturer i gips av varandra. först modelerade och skulpterade man. här är leraformen av mt.

efter det lade man kort runt huvudet och längs med öronen och ner så att det bildades tre områden, hjässan, ansiktet och bakhuvudet. efter det börjar gipshjuterit. först satte man gips på hjässan. när det stelnat, tog man bort korten runt hjässan, tvålade ytorna där korten lagt, för att sedan börja gipsa ansiktet. man kastade på gipset och lät det torka och gjorde sedan samma procedur med bakhuvudet.

sedan lade man hela grejen upp och ner i en tunna fylld med vatten, över natten så att leran innuti skulle bli mjuk och låta gipsformerna släppa bättre. efter vattenbadet började man knacka loss de tre formarna.

när man hade fått loss sina tre former skulle de tvättas för att sedan tvålas. efter det satte man ihop dem med ståltråd och ett tunt gipslager utanpå. sedan fyllde man formen med tunnrinnande gips. i det här skedet föll min form i marken, vilket resulterade i att den klara gipsskulpturens tre olika skarvar var olika förskjutna.

här höll man hus på dagarna.

har ingen bild på den sneda och oarbetade skulppturen efter utknackandet, tyvärr. här är den fixad, har slipat bort en del och byggt upp en stor del igen.

mt’s vänster sida.

mt’s högra sida.

sedan den här veckan är det då ny kurs på g, färglära.

färgband var första uppgiften.

andra uppgiften: man skulle välja en modul och rita den över hela papperet, sedan färga varje fält i en primär eller sekundärfärg, eventuellt utblandat med vitt och/eller svart.

vi hade två dagar på oss med den andra uppgiften. blev klar igår så hade hela idag fritid. här kommer bilder på vad jag har gjort idag, mina egna projekt alltså, har inget med någon skoluppgift att göra. här är guden ganesha från hinduismen som står för vishet, intelligens och evigt lärande. på den blåa bilden har jag tagit inspiration från en bollywoodfilms dvdskals framsida.

tre små bilder, den översta ännu oklar.

här är mitt nästa projekt. förstora guden durga.

hann idag bara mäta ut och måla papperet svart och sedan ritat hjälprutorna. fortsättning följer..

Annonser

2 reaktioner på ”de senaste veckornas uppgifter + egna projekt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s